Ако президентът Румен Радев даде третият мандат на БСП, то ни

...
Ако президентът Румен Радев даде третият мандат на БСП, то ни
Коментари Харесай

Делян Добрев: Има 50% шанс за кабинет с мандат на ДБ, при БСП шансът е нулев

Ако президентът Румен Радев даде третият мандат на БСП, то ни изпраща непосредствено на избори. Това е жертван мандат. Има 25% късмет да се осъществя, в случай че попадне при „ Български напредък “ и 50%, в случай че е при „ Демократична Българи “. Това разяснява депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред бТВ.
Прочетете още
По думите му има клюки в коридорите къде ще отиде мандата, само че те непрекъснато се трансформират. Той изясни, че евентуално това е тъй като президентът още не е решил на коя партия ще го връчи.

Чуват се в коридорите клюки, че президентът ще го даде на Корнелия Нинова, с цел да може преди конгреса да се провали и на конгреса да я сменят. Само че в същото време Корнелия Нинова чувам, че има проект, в случай че го дадат на нея, да го държи до след конгреса, с цел да може този неуспех да е след конгреса. Прекалено е комплицирано, с цел да си играем такива персонални игрички с това кой кого не харесва. Според мен президентът моето персонално мнение, без да се греша в работата му, че той не трябва да дава мандата на БСП, тъй като късмет за държавно управление е нулев “, сподели Добрев.

Той добави, че биха подкрепили кабинет с Демократична България, само че с изискване.

„ Всички като че ли се опитваме да намерим положителния звук и да се опитаме да образуваме нещо и ние в никакъв случай не бихме преглътнали в идващ кабинет да участват Кирил Петков и Асен Василев. Ако това е предлагането на „ Демократична България “, подобен кабинет просто няма да има. Или Рашков или Радостин Василев, или някой от останалите отцепници. Тоест има хора, които няма по какъв начин да вземат участие в предстоящ кабинет и в случай че това е желанието на „ Демократична България “ пък би трябвало да знаят, че влизаме с условия. Смятаме, че 50% е шансът да успее да образува кабинет на „ Демократична България “, изясни той.

Добрев изясни, че поддържат правосъдната промяна, както я вижда Христо Иванов, само че не и да се персонализира.

От ГЕРБ се надяват мандата да отиде точно в Демократична България.

Добрев разяснява, че президентът не би трябвало да обръща внимание на това, което се случва напоследък в отговор на въпрос за Nexo.

„ Има си способени органи, в случай че те намерят някакви закононарушения, дано да ги проверяват, това не би трябвало да има общо с това на кого се връчва мандата “, добави Добрев.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР